Проекти на студенти, завършили специалност Архитектура“ на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“,

...
Проекти на студенти, завършили специалност Архитектура“ на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“,
Коментари Харесай

Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет станаха част от каталог на ЕС за млади таланти

Проекти на студенти, завършили специалност " Архитектура “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “, участваха в влиятелното съревнование на Европейския съюз за млади гении в региона на архитектурата. Проектите на Олга Голант и Ачилия Руфат бяха оповестени в каталога на надпреварата, който показва творбите на участници от целия свят.

Наградата " Young Talent Architecture Award “ е учредена през 2016 година като част от оценката на Европейския съюз за модерна архитектура " Mies van der Rohe “. Тя поддържа гения на неотдавна дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти. Възниква от интереса към началния стадий в творчеството на младите архитекти и желанието те да бъдат подкрепяни при навлизането им в професионалния свят.

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет номинира плановете на двете свои възпитанички. Проектът на Олга Голант е за постройка на кметство " Младост “ в региона на Цирковата площадка във Варна. Той бе отличен като най-добра дипломна работа от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи. Ачилия Руфат бе номинирана с плана си " Тетрис “ – жилищна група със смесена функционалност в градска среда.

Преди дни университетът получи писмо от уредниците и каталога с планове на всички участници за Наградата за млади гении в региона на архитектурата. По предпочитание на уредниците каталогът ще бъде възложен на Университетската библиотека.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР